Ljetnja škola

Ljetnja škola crnogorskoga jezika

Od 16. jula do 12. avgusta u organizaciji Fakulteta za crnogorski jezik održaće se Ljetnja škola crnogorskoga jezika i kulture. Škola je namijenjena starijima od 18 godina koji žele ovladati crnogorskim jezikom i otkrivati blago crnogorske kulture. Obuhvatiće 60 časova crnogorskoga jezika i 30 časova crnogorske kulture i istorije (jedan čas traje 45 minuta).

 

U okviru ljetnje škole biće organizovana i terenska nastava: obići ćemo dio Crnogorskoga primorja, Lovćen, Skadarsko jezero, Boku Kotorsku, Stari Bar, Žabljak, upoznati crnogorsku Prijestonicu i okolinu.

 

Časovi će se održavati u prostorijama Fakulteta za crnogorski jezik i književnost na Cetinju (Baja Pivljanina 134) četiri dana neđeljno od 9 do 13 sati (uz 30 minuta pauze), dok je peti dan predviđen za obilazak odabranih crnogorskih znamenitosti, koji će takođe biti edukativnoga karaktera.

 

Polaznici imaju slobodan vikend.

 

Prije početka Ljetnje škole polaznici će polagati test, na osnovu kojega će biti raspoređeni na jedan od tri ponuđena nivoa: početni, srednji i napredni. Uvodni test sastoji se od pismenoga i usmenoga dijela. Pismeni dio radi se online, a link će biti poslat prijavljenima krajem juna 2024. Usmeni će dio testa biti sproveden u virtuelnoj formi početkom jula, a tačno vrijeme održavanja dogovoriće se sa svakim polaznikom pojedinačno.

 

Časove će izvoditi profesori Fakulteta za crnogorski jezik i književnost koji su licencirani za rad s odraslima i imaju iskustvo u nastavi crnogorskoga kao stranoga jezika. Nastava se drži na crnogorskome jeziku (i engleskome jeziku na A nivou).

  • Cijena škole: 840 eura
  • Fakultet za crnogorski jezik i književnost nudi akademski program. Cijenom su obuhvaćeni nastava crnogorskoga jezika i kulture, udžbenici i izleti.
  • Po prijemu potvrde o uspješnoj prijavi obavezna je uplata bespovratne akontacije u iznosu od 100 eura.
  • Maksimalan broj polaznika je 12 po grupi.
  • Po završetku Ljetnje škole učesnici će dobiti sertifikat o pohađanju programa. Učesnici koji polože završni ispit dobiće sertifikat sa brojem časova jezika u programu i stečenim jezičkim nivoom.
  • Prijave se šalju najkasnije do 20. juna 2024. a možete je naći ovđe.
  • Prijava je validna i mjesto u školi obezbijeđeno kad se po prijemu potvrde o uspješnoj prijavi na email adresu škole dostavi potvrda potvrda o uplati akontacije u iznosu 100 eura.
  • Prijave i eventualna pitanja o Ljetnjoj školi crnogorskoga jezika pošaljite na adresu crnogorski@fcjk.me.
Skip to content