News

Ambasador republike slovačke u pośeti fakultetu za crnogorski jezik i književnost

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio je Nj. E. Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori.

Na sastanku s upravom FCJK kojem je prisustvovao i savjetnik u Ambasadi Republike Slovačke gospodin Pavol Krutosik, razgovarano je o položaju FCJK u obrazovnom sistemu Crne Gore, ostvarenim rezultatima ove ustanove na polju naučnoistraživačke djelatnosti i promociji montenegristike u Crnoj Gori i inostranstvu te proširenju saradnje FCJK i slovačkih akademskih institucija i drugim mogućim vidovima saradnje. Na sastanku je bilo riječi i o izazovima kroz koje Fakultet prolazi u aktuelnom društvenom kontekstu.

Predstavnici FCJK informisali su goste da je FCJK uspostavio saradnju s visokoobrazovnim ustanovama u Slovačkoj, što je rezultiralo potpisivanjem sporazuma o saradnji s Univerzitetom „Konstantin Filozof“ iz Nitre te izrazili spremnost da se u predstojećem periodu na FCJK u saradnji s Ambasadom organizuju programi s ciljem promocije slovačke nauke i kulture. Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo što je došlo do susreta i iskazano očekivanje da se intenzivira saradnja sa slovačkim obrazovnim i kulturnim ustanovama.

Ovim događajem FCJK nastavlja sa strategijom razvoja mreže internacionalne saradnje i promocije svojih aktivnosti na međunarodnoj sceni.

Poslednje novosti

Upis kandidata obaviće se 5. jula 2024. godine u periodu od 10 do 12 h  u Studentskoj službi Fakulteta za crnogorski jezik i književnost. Za upis je potrebno donijeti dva popunjena ŠV obrasca (kupuju se u knjižari) i dvije fotografije. Dobro došli na FCJK!

More
Skip to content